Αεροπλάνο δέσμιο του Covid-19
Photo by Morning Brew on Unsplash

Η μείωση του αριθμού των τουριστών παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είχε ως αποτέλεσμα να απολέσει ο τουριστικός τομέας 460 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Αιτία ήταν η μείωση των διεθνών τουριστών κατά 65%, λόγω του κλεισίματος των συνόρων και των διαφόρων άλλων περιορισμών στα ταξίδια, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΟΤ. Αυτή η πτώση της δραστηριότητας προκάλεσε απώλειες “πενταπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες που καταγράφηκαν κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009”, συνεχίζει.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Ζουράμπ Πολολικασβίλι υπενθύμισε ότι από τον τομέα αυτόν εξαρτώνται εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου, εκτιμάται ότι η μείωση της ζήτησης θα πλησιάσει το 70% για το σύνολο του έτους, δεδομένου ότι ορισμένες περιοχές του κόσμου, όπως η Ευρώπη, παρουσιάζουν και πάλι αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται ξανά περιορισμοί για τους ταξιδιώτες.

Το 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός κατέγραψε αύξηση 4% στις αφίξεις. Η Γαλλία ήταν ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός και ακολούθησαν η Ισπανία και οι ΗΠΑ. “Η επιστροφή στα επίπεδα του 2019 σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών θα χρειαστεί 2 με 4 χρόνια”, πρόσθεσε ο Οργανισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here