Κορονοϊός: Στα 821 το σύνολο των κρουσμάτων

Στα 821 έχει φτάσει ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τα θέματα του κορονοϊού, σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 134 ασθενείς, κατά 60% άνδρες. Από αυτούς, οι 53 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, οι περισσότεροι επίσης άνδρες και με υποκείμενα νοσήματα.

Ως σήμερα 36 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ 22 ασθενείς (18 άνδρες και 4 γυναίκες και με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη) έχουν χάσει τη ζωή τους. Μέχρι σήμερα έχουν επίσης διενεργηθεί περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Όπως σημείωσε επίσης ο κος Τσιόδρας, “η επιδημία συνεχίζεται χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση”.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η πλειονότητα των πολιτών έχουν συμμορφωθεί προς τα μέτρα, ενώ “οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών” προαναγγέλλοντας μεγαλύτερη αυστηροποίηση των ελέγχων από αύριο και ιδιαίτερα σε όσους παραμένουν υποχρεωτικά σε συνθήκες αυτοπεριορισμού.

Ανακοίνωσε επίσης πως από τις 6 σήμερα το απόγευμα και μέχρι τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη, χωρίς δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων των κατοίκων, καθώς εμφανίστηκαν 9 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό και διαπιστώθηκε υψηλός επιδημιολογικός πολλαπλασιαστής.

Τέλος, διευκρίνισε πως όποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη