Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το έντυπο για τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δε θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες.

Η συγκεκριμένη βεβαίωση αφορά όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους και ακολουθεί το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίησή της είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου.

Όπως είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Όπως διευκρίνισε επίσης χθες ο κος Χαρδαλιάς, η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here