20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα γρήγορα τεστ Covid-19 βασίζονται οι αεροπορικές εταιρίες

Share

Οι αεροπορικές εταιρίες πιέζουν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις αντί των καθολικών περιορισμών, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη. Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια, βασίζουν τις ελπίδες τους σε τεστ Covid-19 που διενεργούνται πριν από τις πτήσεις και δίνουν αποτελέσματα τόσο γρήγορα όσο ένα τεστ εγκυμοσύνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια.

Η γερμανική Lufthansa, που βρίσκεται στο έλεος κρατικών διασώσεων προκειμένου να επιβιώσει, φέρεται να είναι σε συνομιλίες με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για την ανάπτυξη των λεγόμενων τεστ αντιγόνων, ενώ ο στόχος της αεροπορικής εταιρίας είναι να είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, η ιταλική εταιρία Alitalia ανέφερε στο Reuters ότι από σήμερα θα προσθέσει δύο πτήσεις από το Μιλάνο στη Ρώμη στις δύο που ήδη εκτελεί από την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Ρώμη στο Μιλάνο, αποκλειστικά για επιβάτες με αρνητικά τεστ. Τα τεστ διενεργούνται από τις υγειονομικές αρχές στα αεροδρόμια και περιλαμβάνονται στις τιμές των εισιτηρίων.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί θετικοί επιβάτες”, δήλωσε εκπρόσωπος της Alitalia. Η αεροπορική εταιρία θα αναλύσει τα ευρήματα γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά ήδη αναμένει ότι οι πτήσεις με τεστ αντιγόνων θα επεκταθούν σε εγχώριους και στη συνέχεια διεθνείς προορισμούς. “Πρώτα, πρέπει να δούμε πώς πάει αυτό το πείραμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε αντίθεση με τα μοριακά τεστ που γίνονται σε εργαστήρια και που έχουν αποτελέσει τον “κορμό” των υγειονομικών υπηρεσιών στην πανδημία, τα τεστ αντιγόνων δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για να διεκπεραιωθούν. Όπως περίπου τα τεστ εγκυμοσύνης, μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο τα τεστ δεν είναι τόσο ακριβή όσο τα μοριακά τεστ (PCR), και γενικά δίνουν περισσότερα “ψευδή αρνητικά” αποτελέσματα.

Παρά τα μειονεκτήματα τέτοιων τεστ αντιγόνων, οι αερομεταφορείς ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο να πετάξει και πάλι.

“Σκοπός είναι να υπάρξει… η βεβαιότητα, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό”, δήλωσε ο Κρίστιαν Πάουλους, υψηλόβαθμο στέλεχος της Roche. “Το PCR παραμένει ο χρυσός κανόνας. Άρα, εάν υπάρχουν αμφιβολίες ή εάν η κλινική εικόνα ενός ανθρώπου που είχε αρνητικό τεστ, εάν ο άνθρωπος αυτός έχει συμπτώματα όπως πυρετό, τότε για σιγουριά κάνεις ένα επιβεβαιωτικό τεστ”.

Τα τεστ της Lufthansa μπορεί αρχικά να γίνουν στα πληρώματα καμπίνας, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας, αν και υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Lufthansa εκτίμησε ότι τα τεστ μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμα στους επιβάτες της πρώτης θέσης και της θέσης “business”. “Πιστεύουμε ότι τα τεστ θα είναι μια καλύτερη επιλογή από το να μπει κάποιος σε καραντίνα”, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας.

Εκτός από τις αεροπορικές εταιρίες, η Γερμανία προσβλέπει σε ευρύτερη χρήση τεστ αντιγόνων από τον Οκτώβριο, όπως σε οίκους ευγηρίας. Οι ρυθμιστικές αρχές πάντως συνεχίζουν να ανησυχούν για την αξιοπιστία του τεστ, που συνήθως εντοπίζουν τον ιό στο 80% με 90% των περιπτώσεων, συγκριτικά με ποσοστό 95% των εργαστηριακών τεστ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη