Στη Σαντορίνη το Σάββατο ο Κ. Μητσοτάκης

Στη Σαντορίνη, τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, θα βρεθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την προσεχή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών “το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σαντορίνη, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα 30 “εισαγόμενα” κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών, ο κος Πέτσας είπε: “Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ήρθαν στην χώρα μας με αυτές τις πτήσεις είναι Έλληνες, είναι περίπου οι 4 στους 5 Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Δεν σχετίζονται με αυξημένα τουριστικά ρεύματα, τα οποία αναμένουμε μετά τις 15 Ιουνίου να αυξηθούν και με μεγαλύτερη ένταση από την 1 Ιουλίου. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε πτήσεις από συγκεκριμένα αεροδρόμια και θα παρέμβουμε αν αυτό χρειαστεί”.

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στον κόσμο, την Πέμπτη θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα tests, το πόσα θα γίνουν, το πού και το πώς θα γίνονται και την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση τα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα κορονοϊού.

“Ξέρουμε όλοι – και θέλουμε να το ξέρουν και οι επισκέπτες μας – ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο με το περσινό. Θα συνδυάζει τη λογική που επιβάλλουν οι καιροί, με το αίσθημα της ευτυχίας. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο με την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι”, πρόσθεσε ο κος Πέτσας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη