Σαντορίνη: Στην αποξήλωση παράνομα τοποθετημένων πινακίδων προχωρά ο Δήμος

Στην αποξήλωση πινακίδων που έχουν παράνομα τοποθετηθεί κατά μήκος του οδικού δικτύου της Σαντορίνης προχωρά, από την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, ο Δήμος Θήρας.

Συνεργείο του Δήμου, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Κώστα Δαρζέντα και με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος (φωτογραφία πάνω), αφαίρεσε ήδη σημαντικό αριθμό πινακίδων σε περιοχές της νότιας Σαντορίνης.

Η απομάκρυνση παράνομα τοποθετημένων πινακίδων θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες σε διάφορα σημεία του νησιού.

[adning id="140783"]


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η αισθητική του δημόσιου χώρου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το επίπεδο της ποιότητας του τουρισμού που προσελκύει ένας προορισμός. Στη Σαντορίνη δυστυχώς αυτή η παράμετρος, σε ένα μεγάλο βαθμό, υποτιμάται, αν και η οικονομική ζωή και η ευημερία του νησιού είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό.

Οι πινακίδες προβολής επιχειρήσεων που είναι παράνομα τοποθετημένες, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε όλο το μήκος και το πλάτος του νησιού, αποτελούν “ελληνικό προνόμιο” και είναι κάτι που θεωρείται αδιανόητο σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.

Η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή το θέμα της εξάλειψης της αφισορύπανσης, πριν τρία χρόνια, οδήγησε στην εξάλειψη του φαινομένου και απάλλαξε δέντρα και κολώνες από αφίσες κλπ. Αν η ίδια αποφασιστικότητα επιδειχθεί και στο θέμα των πινακίδων, γρήγορα η όψη του νησιού θα αλλάξει προς το καλύτερο και οι επιχειρηματίες που σήμερα χρησιμοποιούν αυτό το μέσο προβολής θα κατανοήσουν ότι το συμφέρον τους βρίσκεται στο αναβαθμισμένο αισθητικά περιβάλον και όχι στην τριτοκοσμική εικόνα που σήμερα επικρατεί σε πολλά σημεία του νησιού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη