Στην κορυφή του κόσμου η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Πλώρη και για νέο μετάλλιο

Τελευταία ενημέρωση 4/2 – ώρα 15:00

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 3/2 στη Ντόχα η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μια ιστορική στιγμή για την ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση που πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έχοντας προκριθεί με την καλύτερη βαθμολογία από τον προκριματικό (270,1901), η Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού σόλο αγωνίστηκε τελευταία και ήξερε τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στην κορυφή. Μέχρι τότε, 262,3700 βαθμούς είχε συγκεντρώσει η Κινέζα Χου Γιαν Ξιου και  269,2767 η Καναδη Ζακλίν Σιμονό. Με θέμα της χορογραφίας της που έχει τίτλο “Black Raven” (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death” και βαθμό δυσκολίας 38.9000 (υψηλότερο από όλες) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να ξεπεράσει και την βαθμολογία των προκριματικών. Απέσπασε 101,6500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 171,3133 στην εκτέλεση, για να φτάσει συνολικά στους 272,9633 βαθμούς και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Σε προηγούμενες συμμετοχές της σε παγκόσμια πρωταθλήματα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε ανέβει δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σόλο (ελεύθερο και τεχνικό πρόγραμμα) το 2022 στη Βουδαπέστη. Το τρίτο της όμως μετάλλιο, ήταν και το καλύτερο.

Πλώρη για νέο μετάλλιο
Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη πάει ολοταχώς για νέο μετάλλιο. Το πρωί της Κυριακής 4/2 εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του ελεύθερου σόλο, με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία των προκριματικών. Ο τελικός θα γίνει την Τρίτη 6/2 στις 19:00.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 5/2 στις 13:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο, όπου συμμετέχουν η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τη Σοφία Μαλκογεώργου. Οι δύο αθλήτριες, που κατέλαβαν την 6η θέση πέρυσι στη Φουκουόκα, προκρίθηκαν με την 5η επίδοση στον προκριματικό.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη