Σαντορίνη: Ο απολογισμός της 66ης εθελοντικής αιμοδοσίας

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης ανακοίνωσε με μεγάλη ικανοποίηση τα αποτελέσματα της 66ης εθελοντικής αιμοδοσίας, της δεύτερης χειμερινής, που πραγματοποιήθηκε στο νησί από 29/1 έως 2/2, με τη συνδρομή του κλιμακίου αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Συνολικά προσήλθαν 558 αιμοδότες, εκ των οποίων οι νέοι ήταν 88. Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν 523.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το πενθήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας, εγγράφηκαν επίσης 65 άτομα ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού, που ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης και αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες των πρώτων ημερών, χαρίζοντας απλόχερα ζωή από τη ζωή τους, ενώ παράλληλα γίνονται παράδειγμα για τους νέους αιμοδότες που κάθε φορά αυξάνονται.

“Τα μπράβο ανήκουν στους εθελοντές αιμοδότες της Σαντορίνης και Θηρασιάς που έχουν κάνει μέρος της ζωής τους την αιμοδοσία και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αγάπη τους προς τον άγνωστο συνάνθρωπο”, προσθέτει η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, ευχαριστώντας και το κλιμάκιο της αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, με τον επικεφαλής γιατρό κ. Γιώργο Βαρκαράκη, που διενήργησε με άριστο τρόπο και χωρίς προβλήματα τις αιμοληψίες.

Ευχαριστίες απευθύνει επίσης προς το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού για την παραχώρηση του αεροσκάφους, προκειμένου να μεταφερθούν οι πρώτες μονάδες αίματος έγκαιρα στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση Σαντορίνης-Ηρακλείου.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη ανοιξιάτικη αιμοδοσία τον Μάιο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη