20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή

Νίκησε τη Γαλλία 4-2 στα πέναλτι

Share

Τριάντα έξι χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Μεξικό το 1986 και ύστερα από δύο χαμένους τελικούς (1990 και 2014), η Αργεντινή στην 6η της παρουσία σε τελικό αγώνα Μουντιάλ αποκαθήλωσε τη μέχρι σήμερα κάτοχο του τροπαίου, Γαλλία, με 4-2 στα πέναλτι (2-2 στην κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ήταν ένας τελικός που θα μείνει αξέχαστος σε όλο τον κόσμο που τον παρακολούθησε, με τη συγκλονιστική του εξέλιξη. Για 80 λεπτά η ομάδα του Σκαλόνι έκανε “πάρτι” απέναντι στους “τρικολόρ” και με το 2-0 (23′ Μέσι, 36′ Ντι Μαρία) μέχρι το 80′ έδειχνε πως θα έφτανε άνετα στη νίκη, ωστόσο, ο Κιλιάν Μπαπέ είχε διαφορετική άποψη και μέσα σε ένα λεπτό έφερε τον αγώνα στα ίσια (80′ πεν., 81′). Στην παράταση η Αργεντινή προηγήθηκε ξανά με τον Μέσι στο 108′, αλλά και πάλι ο Μπαπέ με το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε (118′) έστειλε τον αγώνα στη “ρώσικη ρουλέτα”.

Εκεί, όπου ο Εμιλιάνο Μαρτίνες νίκησε τον Κομάν, ο Τσουαμενί αστόχησε και η ομάδα της Νότιας Αμερικής πήρε αυτό που άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης με 4-2.

Διαφήμιση

Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους, που κατέκλυσαν το “Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στάντιουμ”, εκ των οποίων περίπου 50.000 ήταν φίλοι της Αργεντινής και περίπου 7.000 των Γάλλων, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του το Κύπελλο που τόσο πολύ του έλειπε και για το οποίο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση.

Στα 35 του χρόνια, ως αρχηγός της “αλμπισελέστε”, στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μέσι έγραψε με “χρυσά γράμματα” το όνομά του στην ιστορία των διοργανώσεων, όντας ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά (7 γκολ), ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε Μουντιάλ (26), ρέκορντμαν σε συνολικά λεπτά συμμετοχής (άφησε πίσω τον Πάολο Μαλντίνι), κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής σε Παγκόσμια Κύπελλα (13).

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη