Νέοι Ειδικοί Γραμματείς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Η 25χρονη δικηγόρος Μαριάννα Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Νέοι Ειδικοί Γραμματείς που θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας διορίστηκαν πριν λίγες ημέρες με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Πιο συγκεκριμένα:

– Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
–  Ιωάννης Σάββας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης
– Μαρία Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
– Κώστας Τζανακούλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
– Δημήτρης Κατσαρός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
– Σεραφείμ Λιάπης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
– Μαριάννα Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει τη χώρα από διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης, πάντα από θέσεις ευθύνης και κρίνονται κατάλληλα για να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Είναι πρόσωπα που διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία. 

“Η επιλογή αποτελεί ένα σύνολο ανθρώπων, εκ των οποίων ορισμένοι υπηρετούσαν ήδη ως Συντονιστές και η θητεία τους κρίνεται επιτυχημένη, όπως οι Ιωάννης Σάββας και Μαρία Κοζυράκη. Άλλοι έχουν μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική εμπειρία στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων, όπως ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Κώστας Τζανακούλης, ενώ δίνεται χώρος σε μία 25χρονη νέα γυναίκα δικηγόρο με εξαιρετικό βιογραφικό, τη Μαριάννα Νικολαΐδου, γεγονός που μαρτυρά την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης τόσο στη νέα γενιά, όσο και στις γυναίκες. Την επτάδα συμπληρώνουν ο Σεραφείμ Λιάπης και ο Δημήτρης Κατσαρός, προερχόμενοι αντιστοίχως από τον ιδιωτικό τομέα και την Πολιτική Προστασία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στελέχη με σημαντική διοικητική εμπειρία”, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας πως στόχος  είναι να απαλειφθεί κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και να αποκατασταθεί ο κρίσιμος ρόλος για τον οποίο συστάθηκαν: η εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο και ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης.

Ποια είναι η νέα Ειδική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
Η Μαριάννα Νικολαΐδου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο “Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη