Στην κορυφή του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο MVP ποζάρει με το βραβείο του και ανοιχτό το σακάκι του, αποκαλύπτοντας την Ελλάδα που κουβαλάει μέσα του

Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της περιόδου 2018-2019 στο NBA, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, κατέκτησε σήμερα τα ξημερώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, την μεγαλύτερη διάκριση στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ο Αντετοκούνμπο που με τις εκπληκτικές του φετινές εμφανίσεις οδήγησε τους Milwaukee Bucks στους τελικούς της Ανατολής, όπου ηττήθηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Toronto Raptors, τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ. Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων για τον τίτλο του ΜVP, ο Αντετοκούνμπο πήρε 78 ψήφους ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν των Huston Rockets πήρε 23.

Στα 63 χρόνια που απονέμεται ο τίτλος του MVP στο NBA, ο αστέρας των Bucks έγινε ο τέταρτος μη Αμερικανός αθλητής και ο δεύτερος Ευρωπαίος που καταφέρνει να αναδειχθεί MVP (1994 Χακίμ Ολάζοουν από τη Νιγηρία, 2005 και 2006 Στιβ Νας από τον Καναδά και 2007 Ντιρκ Νοβίτσκι από τη Γερμανία).

Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραλαμβάνει το βραβείο του MVP από τον κομισάριο του NBA Άνταμ Σίλβερ και τη συγκινητική ομιλία του. Με δάκρυα στα μάτια ο σούπερ σταρ του NBA ευχαρίστησε την ομάδα του, τους συμπαίκτες του, την οικογένειά του, τους φιλάθλους σε Μιλγουόκι, Ελλάδα και Νιγηρία που τον υποστηρίζουν, ενώ αποκάλυψε ότι στόχος του είναι το πρωτάθλημα. “Πάντα να θες τα περισσότερα χωρίς να γίνεσαι άπληστος” όπως του έλεγε ο πατέρας του.

Η ομάδα του Αντετοκούνμπο Milwaukee Bucks δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook το παρακάτω βίντεο για το αγόρι από τα Σεπόλια που πήγε στο Μιλγουόκι και έγινε MVP, συνοψίζοντας την πορεία του μέχρι την κορυφή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη