Στις 14-15 Μαΐου το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς

Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 20 Μαρτίου

Οι προετοιμασίες για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς, που διοργανώνεται από τη Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μετά από δύο χρόνια που είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πανδημίας και είχε πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά, το φετινό 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ αναμένεται να  πραγματοποιηθεί τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά, δίνοντας μας την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε από κοντά όλες τις δημιουργίες των παιδιών, τηρώντας βέβαια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις της πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19.

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2022, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” στη Βλυχάδα, θα παρουσιαστούν ζωντανά όλες οι παραστάσεις-παρουσιάσεις των μαθητών, ενώ οι εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου κατά την περίοδο 14-29 Μαΐου 2022.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, όλο το υλικό από το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2022 θα προβληθεί και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η φετινή θεματολογία είναι ελεύθερη. Ενδεικτικά, ένα παιδί ή ένα σχολείο μπορεί να λάβει μέρος με:

  • Εικαστικές τέχνες: Ζωγραφική, Εγκατάσταση-Installation, Γλυπτική, Φωτογραφία κλπ.
  • Video: Video Art, Ντοκιμαντέρ, Ταινία μικρού μήκους, Επιστημονική παρουσίαση κ.ά.
  • Παραστατικές τέχνες: Θεατρικό, Performance, Χορός, Μουσική εκτέλεση κλπ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email thiret2006@gmail.com, μέχρι τις 20/3/2022.

Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να βρίσκονται στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” μέχρι τις 8/5/2022.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, αυτή την χρονιά τα παιδιά θα βρίσκονται και “πίσω από τις κάμερες”. Μια ομάδα παιδιών θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ ως art curators για το στήσιμο της εικαστικής έκθεσης, ενώ άλλη μία θα αποτελέσει τη δημοσιογραφική ομάδα τόσο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών όσο και κατά τη διάρκεια των live παραστάσεων! Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο email thiret2006@gmail.com, καθώς και στα τηλέφωνο 6974123470 – Ιωάννα Βαμβακούρη και 6983206196 – Κρυσταλλία Παπαοικονόμου.

Με ανακοίνωσή της, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας –μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς– να συμμετέχει και να συμβάλλει ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή των παιδιών της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη