Πριν λίγες ημέρες, κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, με αφορμή μια αγωνιώδη έκκληση από Συλλόγους ασθενών με μεσογειακή αναιμία, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε την απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια αίματος για όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), “ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος”, και παράλληλα συμπληρώνει:

Κλικ για μεγέθυνση

“Το ΕΚΕΑ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας, καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”. Το ΕΚΕΑ έχει εκδώσει επίσης ειδικό φυλλάδιο με πληροφορίες για την αιμοδοσία εν μέσω Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης έκανε γνωστό σήμερα ότι η 57η εθελοντική αιμοδοσία στο νησί θα γίνει το διάστημα 2-10 Μαΐου, με τη συνεργασία κλιμακίου από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Όπως τονίζει “τώρα η προσφορά μας είναι πιο πολύτιμη από ποτέ!”.

Όπως αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή ανώνυμου εθελοντή αιμοδότη προς τους πολίτες της Σαντορίνης:

“Η προσέλευσή μας την εβδομάδα της αιμοδοσίας του Μαΐου ας γίνει με μεγαλύτερη ένταση και ενθουσιασμό. Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι παραμένουμε αλληλέγγυοι, ευαίσθητοι και ευγνώμονες σε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν στη ζωή χιλιάδες συνανθρώπους μας, που τους επισκέφθηκε ο κορονοϊός. Και δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων μας, που μέχρι πριν λίγο τους λοιδορούσαμε.

Εμείς οι αιμοδότες δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο μας.

Ας γίνει η προσφορά μας αυτή προσφορά ζωής σε όσους χρειάζονται το αίμα μας για να κρατηθούν στη ζωή και πολύ περισσότερο στα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι στη Σαντορίνη η αγάπη και η ανθρωπιά  περισσεύουν!”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here