Volleyleague γυναικών: Στις κορυφαίες του α’ γύρου η Μπρίνκμαν

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών, οι 12 προπονητές των ομάδων ψήφισαν μέσω του www.volleyball.gr την κορυφαία επτάδα και την αθλήτρια που ξεχώρισαν σε κάθε θέση στις 11 πρώτες αγωνιστικές.

Μία από τις δύο θέσεις ακραίων της επτάδας καταλαμβάνει η Ανίκα Μπρίνκμαν του ΑΟ Θήρας. Μετά τη σεζόν 2015-2016 που οδήγησε την ομάδα της Σαντορίνης μέχρι την τελική φάση του πρωταθλήματος και η ίδια αναδείχτηκε ως MVP του πρωταθλήματος, η Γερμανίδα ακραία επέστρεψε φέτος στο νησί του ηφαιστείου και είναι από τα βασικά γρανάζια της μηχανής που έχει δημιουργήσει ο Μπράνκο Γκάιτς. Μετά από τις 11 αγωνιστικές του α’ γύρου, η Μπρίνκμαν μετρά 164 πόντους με 127/302 επιθέσεις (42,1% αποτελεσματικότητα), 7 μπλοκ, 30 άσσους και έχει 50% στην υποδοχή σε 236 προσπάθειες, κερδίζοντας 5 ψήφους από τους 12 προπονητές της Volleyleague γυναικών.

Με επίσης 5 ψήφους, την άλλη θέση ακραίας στην καλύτερη 7άδα καταλαμβάνει η Τέιλορ Άγκοστ του Άρη. Για τις δύο θέσεις κεντρικών, πλειοψήφησαν η Κατερίνα Ζακχαίου του Ολυμπιακού με 9 ψήφους και η Ιωάννα Πολυνοπούλου του ΠΑΟΚ με 4 ψήφους. Καλύτερη διαγώνιος αναδείχτηκε η Σάσκια Χίπε του Ολυμπιακού με 8 ψήφους, καλύτερη πασαδόρος η Στέλλα Χριστοδούλου επίσης του Ολυμπιακού με 6 ψήφους και καλύτερη λίμπερο η Πένυ Ρόγκα του Παναθηναϊκού με 6 ψήφους.

Σχολιάζοντας τη διάκρισή της, η Ανίκα Μπρίνκμαν δήλωσε στο volleyball.gr:

“Το πρωτάθλημα σε σχέση με πριν τρία χρόνια που είχα παίξει έχει ανέβει επίπεδο. Περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και οι αγώνες είναι ανταγωνιστικοί. Η παρουσία ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εμπλουτίζει το πρωτάθλημα και το κάνει συναρπαστικό. Ο Ολυμπιακός θεωρώ παραμένει ένα σκαλί πιο πάνω σε ποιότητα, όμως δεν παίρνει τόσα εύκολα τα αποτελέσματα όπως στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πέσει επίπεδο, αλλά ότι οι υπόλοιποι έχουν ανέβει. Ο ΑΟ Θήρας φέτος έχει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Έχουμε υψηλούς στόχους με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο και δουλεύουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς. Θα παλέψουμε ακόμα πιο πολύ στον δεύτερο γύρο, παρά το δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε έτοιμες να πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε για να είμαστε χαρούμενες στο τέλος της σεζόν”.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες της Volleyleague επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, 18-19/1.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη