15.9 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Στο 80% η χρηματοδοτική κάλυψη των 203 επενδυτικών αγροτικών σχεδίων

Share

Στο 80% έφθασε η χρηματοδοτική κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού των 203 επενδυτικών σχεδίων των αγροτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έναντι των υπολοίπων Περιφερειών που είναι χαμηλότερη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η πρωτιά αυτή καταγράφεται στον πρωτογενή τομέα και απεικονίζει την εμπεριστατωμένη δουλειά που γίνεται και σε αυτόν τον τομέα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να πετύχει την λογική σύγκλισης των περιφερειών και προτεραιότητες στις πολιτικές στοχεύσεις του Υπουργείου”.

Στο σύνολο του μέτρου για την δημόσια δαπάνη η Περιφέρεια καλύπτει το 79,47% του συνολικού προϋπολογισμού των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τους αγρότες και πιστοποιεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 12.453.660 €. Τα αιτήματα είναι 203, με τα 97 από τις Κυκλάδες και τα 106 από τα Δωδεκάνησα.

“Η Περιφέρεια θα συνεχίσει τον επιτυχημένο προγραμματισμό της για αύξηση της αγροτικής παραγωγής με συνεχή ενημέρωση, με τακτική επικοινωνία, με ενθάρρυνση για επενδυτικά συλλογικά σχήματα, με πιστοποίηση προϊόντων, με συμμετοχές σε εκθέσεις. Η ενημέρωση για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για νέες μεθόδους καλλιέργειας, για νέα μηχανήματα και για όλα όσα ενδιαφέρουν τους ενασχολούμενους, είναι συχνή και αποδοτική. Και αυτό αποδεικνύεται από την ανταπόκριση των αγροτών και ειδικότερα των νέων αγροτών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς” καταλήγει η ανακοίνωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη