Μ. Θεμιστοκλέους: “Στον πάγο” τα εμβόλια της Johnson & Johnson μέχρι τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson δε θα γίνει από Δευτέρα 19/4 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο MEGA.

“Την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε εμβόλια της Johnson & Johnson και θα ανοίγαμε την πλατφόρμα των ραντεβού. Η εταιρεία συνέστησε να παραμείνουν τα εμβόλια και να μην χρησιμοποιηθούν. Έτσι δεν ανεβάσαμε ραντεβού, για να μην έχουμε μετά τη διαδικασία ματαίωσης/αλλαγής. Περιμένουμε τις αποφάσεις του EMA έτσι ώστε να αποφασίσουμε το τι θα γίνει”, είπε ο κος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας πολίτης αυτή τη στιγμή δεν έχει κλεισμένο ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως έγινε γνωστό από τον EMA, θα ανακοινωθούν την Τρίτη οι συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19. Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ έχει ανασταλεί, λόγω εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει και τις παραδόσεις της προς την Ευρώπη.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες , όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τον μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από covid. “Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Αναφορικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών ο κος Θεμιστοκλέους προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση οι ηλικίες 40+. “Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες”, κατέληξε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη