Στους τρεις μήνες η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου

Γνωμοδότηση υπέρ της επίσπευσης της χορήγησης της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για όλο τον ενήλικο πληθυσμό στους τρεις μήνες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, αντί για έξι που ισχύει μέχρι σήμερα, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί στους τρεις μήνες μετά τη νόσηση αντί για έξι.

Για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το διάστημα μεταξύ της αρχικής δόσης και της επαναληπτικής παραμένει στους δύο μήνες.

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού όσων δικαιούνται αναμνηστική δόση θα ανοίξει σταδιακά από απόψε (3/12) το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5/12.

Εκτιμάται πως οι πολίτες που μπορούν να προβούν σε τρίτη δόση είναι περίπου 2 εκατομμύρια.

Η απόφαση της επιτροπής, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κος Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη