Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αντικειμενικές αξίες στη Σαντορίνη ζητά ο Μ. Ορφανός

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με μοναδικό θέμα τις αντικειμενικές αξίες στη Σαντορίνη και την υποβολή ένστασης επί αυτών, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός. Όπως αναφέρει, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών για τη Σαντορίνη που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2022 έφερε σημαντικές αυξήσεις 20-90% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ διαπιστώνονται αδικίες και μεγάλες στρεβλώσεις.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023 όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια αρμόδια επιτροπή θα τις εξετάσει, ώστε να εισηγηθεί αναλόγως στον Υπουργό Οικονομικών για τις ζώνες για τις οποίες πρέπει να επανακαθοριστούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτή την προθεσμία καλείται να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Θήρας κατόπιν συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ζητάει ο κος Ορφανός.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θήρας κο Αντώνη Σιγάλα και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Γιώργο Δαρζέντα, ο κος Ορφανός αναφέρει τα παρακάτω:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Με το έγγραφο μας στις 16/02/2021 είχαμε ζητήσει ως παράταξη τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης – ψηφίσματος προς το Υπουργείο Οικονομιών για την μη εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών.

Τελικά τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2022 και η αναπροσαρμογή τους για το νησί μας, σε σχέση με τις τιμές του 2021 επέφερε αυξήσεις που κυμαίνονται από +20% έως και +90%. 

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην περιοχή του Πύργου Καλλίστης η τιμή ζώνης με τις αντικειμενικές αξίες του 2021 ήταν 1.250 ευρώ και από 01/01/2022 είναι 2.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Στη συνέχεια, αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει τις γνώμες ενστάσεις των δήμων και μετά θα υπάρξει ανάλογη εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις ζώνες για τις οποίες θα υπάρξει ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας των αντικειμενικών αξιών.

Σε συνέχεια των παραπάνω κύριοι, ζητάμε την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις αντικειμενικές αξίες, έτσι ώστε ο Δήμος να υποβάλλει ένσταση ώστε να επανακαθοριστούν στο σύνολο τους καθώς διαπιστώνονται αδικίες και μεγάλες στρεβλώσεις.”

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη