Σύμπνοια Ένωσης Ξενοδόχων και Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για τα ζητήματα που απασχολούν τη Σαντορίνη

Κοινές θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη διαπιστώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 12/2 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Νίκος Νομικός. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Γιώργος Δημητροκάλης και Γιώργος Διαμαντόπουλος, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα συμφώνησαν ότι η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για τον τουρισμό, τόσο για την προστασία και αειφορία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και ότι με αυτό το σκεπτικό, η έλλειψη υποδομών, η διαχείριση των απορριμμάτων στη Σαντορίνη αλλά και η ανακύκλωση θα πρέπει να οργανωθούν σε νέες βάσεις από τις τοπικές αρχές.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συμφωνήθηκε επίσης η κοινή προσπάθεια για την επίτευξη του Στρατηγικού Σχεδιασμού που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς και τη λειτουργία του DMO που θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας και τα όρια στις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και το Berth Allocation για την παρακολούθηση και εύρυθμη ροή της κρουαζιέρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων, μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην προβολή της Σαντορίνης μέσω δράσεων της τουριστικής επιτροπής για την επαναφορά του “Santorini The One” και την επανακαθιέρωση του νησιού στην πρώτη θέση του διεθνούς τουριστικού προορισμού.

Οι δύο επαγγελματικές ενώσεις συμφώνησαν ότι η επιμήκυνση της σεζόν “All year around”, μέσω συνεργασιών με tour operators και αεροπορικές εταιρείες αποτελεί στόχο που θα πρέπει να υποστηριχθεί από τις τοπικές αρχές, ενώ συμφώνησαν ότι η λελογισμένη ανάπτυξη βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών του νησιού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη