Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα

Την επίσκεψη του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, δέχτηκε σήμερα (6/10) το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Μάσλοφ βρίσκεται στη Ρόδο για να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Φόρουμ της Ρόδου για τον Διάλογο των Πολιτισμών, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί.

Κατά τη συζήτηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Ρώσο πρέσβη να μιλά άπταιστα ελληνικά, τέθηκαν θέματα που αφορούν τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σχέσεις που βασίζονται στους γερούς δεσμούς φιλίας, στις κοινές πνευματικές αξίες και στις μακραίωνες πολιτιστικές ανταλλαγές, σχέσεις οι οποίες ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας, που έδωσε ισχυρή ώθηση στη συνεργασία, μεταξύ άλλων στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές.

[adning id="140783"]


Σε συνέχεια του Αφιερωματικού Έτους, έρχεται η επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μόσχα, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων τουριστικής προώθησης και προβολής σε όλη τη Ρωσία και στην Ελλάδα, που έχουν στόχο την περαιτέρω αύξηση των διμερών τουριστικών ανταλλαγών και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Ρώσο πρέσβη για την μέχρι τώρα προσήλωσή του στον στόχο της συνεργασίας και για τη θετική συμβολή του στο Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως “οι σταθερά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, εμπεδώνονται και με την συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο, συνεργασία στην οποία η Περιφερειακή Αρχή είναι προσηλωμένη και έχει στηρίξει με ειδικό πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη