Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Θήρας

Με τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο συναντήθηκαν χθες (12/3) ο Πρόεδρος της Ένωσης  Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γιώργος Δημητροκάλης, επισημαίνοντας θέματα υποδομών που δυσκολεύουν τόσο τους επισκέπτες του νησιού, όσο και τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τις διαφαινόμενες μειωμένες τουριστικές κρατήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εκ μέρους της ΕΞΣ εκφράστηκε η ανάγκη για καλύτερη οργάνωση στη διαχείριση της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού με τη δημιουργία ενός D.M.O. (Destination Management Organization) καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΞΣ, ως προς το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί θεσμικά λειτουργώντας με επαγγελματικούς όρους και υποχρεώσεις, δεδομένων των όσων προσφέρει η ξενοδοχία στην Πολιτεία. Ταύτιση απόψεων υπήρχε και για το θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, με το σύνολο των δραστηριοτήτων να οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

Η ΕΞΣ εξέφρασε επίσης την πρόθεσή της για προώθηση του πρωτογενούς τομέα μέσω συνεργασίας της με παραγωγούς της Σαντορίνης, ενώ παράλληλα έθεσε στον Δήμαρχο τις προτάσεις της για συνεργασία με το Δήμο Θήρας στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και για την παρουσία της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΞΣ, συζητήθηκε επίσης το θέμα του προωθητικού υλικού του νησιού και των αρνητικών δημοσιευμάτων για το νησί.

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης του πρόσφερε την ποιητική συλλογή του Κ.Π. Καβάφη

Οι δύο εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν επίσης τον Δήμαρχο για τις προθέσεις μεγάλων tour operators καθώς και αεροπορικών εταιρειών να δρομολογήσουν τα αεροπλάνα τους στη Σαντορίνη στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκειά της, έχοντας όμως ως προϋπόθεση τη στήριξη από τον Δήμο και τους επιχειρηματίες.

Επιπλέον, ενόψει της προσεχούς συγκρότησης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ζήτησε ενεργό και εκτελεστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες και δράσεις της.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη