Συνάντηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας με τον Αντιδήμαρχο Ι. Μάινα

Τον Αντιδήμαρχο Θήρας Ιωάννη Μάινα, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων στην αρμοδιότητά του τα καταστήματα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, συνάντησε σήμερα (7/2) ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νομικός εξέφρασε αρχικά την ανησυχία του σχετικά με τη συνεχιζόμενη μείωση του τουριστικού ρεύματος, καθώς ήδη παρατηρείται μείωση κατά 15% των πτήσεων προς Σαντορίνη από τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον προϊστάμενο της Fraport.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Ιωάννης Μάινας, Νικόλαος Νομικός , Αντώνιος Λιγνός,
Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Σταύρος Χάλαρης και Γεώργιος Ρούσσος

Επίσης ο Πρόεδρος ανέδειξε και το πρόβλημα της μείωσης της εμπορικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της μείωσης του πληθυσμού που μένει μόνιμα πλέον στο νησί. Στιγμάτισε δε την αλόγιστη ανάπτυξη των κατοικιών Airbnb, με αποτέλεσμα τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας από τους εργαζόμενους, συνθήκη που τους ωθεί στην απομάκρυνσή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια της συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, διαπιστώθηκε η διορατικότητα του Αντιδημάρχου και η θέληση να λύσει χρονίζοντα προβλήματα. “Μελετώντας τα αιτήματα του Συλλόγου μας και αφού άκουσε τις εισηγήσεις από τον Πρόεδρο, αλλά και τα μέλη μας, προς μεγάλη μας ικανοποίηση εισηγήθηκε λύσεις που εάν όντος εφαρμοσθούν θα αλλάξει η εικόνα του νησιού μας” σχολιάζει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1. Κορεσμός επαγγελμάτων και αδειών που χορηγεί ο Δήμος και η Περιφέρεια – άδειες πλανόδιου εμπορίου.

2. Τήρηση των κανονιστικών που έχουν εκδοθεί για τη λειτουργία της πόλεως. Περιορισμός χρήσεως πεζοδρομίων από οποιαδήποτε επιχείρηση χωρίς την κατάλληλη αδειοδότηση από τον Δήμο. Αυστηρή απαγόρευση κατάληψης πεζοδρομίων από τα προς ενοικίαση οχήματα-μοτοποδήλατα.

3. Κυκλοφοριακό: Νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Πρόβλεψη δύο αφετηριών, μία προς νότια και μια προς βόρεια. Στάση και όχι στάθμευση Λεωφορείων ΚΤΕΛ. Δημιουργία χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης. Νέο Πάρκινγκ Θήρας (Γαβρίλη). Δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των επιχειρηματιών και σύνδεσή τους με την πόλη της Θήρας. Λειτουργία μίνι λεωφορείων για τη μεταφορά από τους χώρους στάθμευσης. Οδική ασφάλεια. Στελέχωση δημοτικής αστυνομίας.

4. Επαρκής φωταγώγηση των δρόμων εντός και εκτός πόλεων και κυρίως σε ιστορικά σημεία (μουσεία, εκκλησίες, κεντρικές πλατείες). Τοποθέτηση – Αλλαγή φωτιστικών με καλαίσθητα και προσαρμοσμένα με τον εκάστοτε χώρο (Αρχαιολογικό Μουσείο Φηρών). Φωτισμός εν γένει. Μονοπάτια περιπάτου.

5. Εύρεση χώρου για διάθεση αγροτικών, ιχθυοπαραγωγών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, ώστε να απομακρυνθεί η κακή εικόνα μέσα από την πόλη. Ο χώρος θα μπορούσε να είναι τύπου λαϊκής αγοράς με αριθμημένες θέσεις και συγκεκριμένες ώρες και ημέρα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

6. Κρουαζιέρα και επιπτώσεις αυτής.

7. Δημιουργία λεωφορειακής εξυπηρέτησης στο Αμμούδι της Οίας.

8. Πολεοδομικός Σχεδιασμός.

9. Δημιουργία ανοικτής αγοράς (Open Mall).

10. Συντήρηση υφιστάμενου και δημιουργία νέου Τελεφερίκ. Δημιουργία ηλεκτρονικού εισιτηρίου με εκδοτήρια σε αρκετά σημεία της πόλης.

11. Εφαρμογή της βιοκλιματικής μελέτης για την πόλη της Θήρας.

12. Οργάνωση και φύλαξη μονοδρομημένων οδών – Παράνομης στάθμευσης και χώρων στάθμευσης.

13. Εξέταση της δυνατότητας κατασκευής υπόγειου ρομποτικού πάρκινγκ οχημάτων.

14. Έλεγχος ενοικιαζόμενων οχημάτων όσον αφορά την αδειοδότησή τους αλλά και τον αριθμό των προς ενοικίαση μέσων.

15. Σκουπίδια και αποκατάσταση. Καθαριότητα.

16. Οδική ασφάλεια.

17. Εξέταση μείωσης τελών Καθαριότητας και Φωτισμού.

18. Σχεδιασμός Χωροθέτησης.

19. Κίνητρα για την εμπορική δραστηριότητα κατά τους χειμερινούς μήνες (μηδενισμός δημοτικών τελών για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις).

20. Σεκιούριτι φύλαξης κτηρίων ώστε να μπορεί ο Δήμος να αστυνομεύει την πόλη.

Όπως επισημαίνει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, ο οποίος εκπροσωπεί 4.500 επιχειρήσεις και εμπόρους, στόχος είναι ο τουρισμός όλο τον χρόνο. “Η προσπάθεια για την ανάδειξη και πάλι της Σαντορίνης μας ως μοναδικού τουριστικού προορισμού επανέρχεται και πιστεύουμε όλοι μας θα επαναφέρουμε το σύνθημα Santorini The One”, καταλήγει.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη