Ένωση Γονέων Θήρας: Αισιοδοξία για τη διευθέτηση χρόνιων ζητημάτων στα σχολεία

Μετά από την πρώτη συνάντηση με τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Νίκο Κατσίπη

Συνάντηση με τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θήρας Νίκο Κατσίπη είχε προ ημερών το ΔΣ της Ένωσης Γονέων  Θήρας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι ανάγκες του συνόλου των υφιστάμενων σχολικών κτηριακών υποδομών του νησιού, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας νέων σχολικών κτηρίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κος Κατσίπης εμφανίστηκε  απολυτά ενήμερος για όλα τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και μάλιστα σχεδόν για το σύνολο των θεμάτων παρέθεσε τρόπους και προγραμματισμούς για την επίλυσή τους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ειδικότερα ανά σχολείο και όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων μετά την ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο:

– Στο Γενικό Λύκειο Θήρας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του εργολάβου, αναμένεται να παραδοθούν έως το Πάσχα οι έξι νέες αίθουσες στο νέο κτήριο

– Για την έλλειψη αιθουσών στο Δημοτικό του Ακρωτηρίου έχει δρομολογηθεί λύση και  θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

– Για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Καρτεράδου γίνονται προσπάθειες επίλυσης των ζητημάτων,

– Για το Δημοτικό του Καμαρίου υπάρχει σχεδιασμός κατασκευής νέου σχολείου στον υπάρχοντα χώρο που βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνονται αιτήσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία.

– Για το Νηπιαγωγείο της Μεσαριάς αναλύθηκαν οι προτάσεις που υπάρχουν και αναμένεται νέα ενημέρωση μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις που θα κάνει για το θέμα ο κ. Κατσίπης.

– Για το Γυμνάσιο των Φηρών ο κος Κατσίπης επανέλαβε πρόταση που είχε γίνει επί προηγούμενης δημαρχίας του κου Ζώρζου, για ανέγερση νέου κτηρίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου, με αντιστροφή των αύλειων χώρων του.

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για τα νέα σχολικά κτήρια του νησιού μας με συγκεκριμένες προτάσεις, οι απόψεις μας με αυτές του κου Κατσίπη συγκλίνουν, όπως επίσης έχουμε την ίδια άποψη και στο θέμα των προκάτ αιθουσών, συμφωνώντας πως θα πρέπει σταδιακά να απομακρυνθούν”, σημειώνει η Ένωση Γονέων.

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών που αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας και τα προβλήματα που υπάρχουν με το ΚΤΕΛ, ο κος Κατσίπης ενημέρωσε ότι επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ στην οποία και θα συζητηθούν, με σκοπό την άμεση εξεύρεση λύσης ως προς την αποκατάσταση τους.

Ως προς το αίτημα για σχολικούς τροχονόμους, ο κος Κατσίπης δεσμεύθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ στο αίτημα για απομάκρυνση των λεωφορείων έξω από το ΓΕΛ, ανέφερε πως φέτος θα απομακρυνθούν οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι διεργασίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος με την μεταφορά των τουριστικών λεωφορείων σε παρακείμενο χώρο.

Ο κος Κατσίπης αποδέχτηκε επίσης τη δημιουργία σχολικών συμβουλίων, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι απαραίτητα, θεσμοθετημένα και αποτελούν νόμο του κράτους και κακώς δεν λειτουργούσαν. Ο ίδιος έθεσε εαυτόν διαθέσιμο ως μέλος των σχολικών συμβουλίων και δεσμεύθηκε ότι οπότε γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ο Δήμος θα ορίσει άμεσα έναν εκλεγμένο κι έναν υπάλληλό του για την ενεργοποίησή τους.

Σε συνέχεια του αιτήματος της Ένωσης Γονέων Θήρας για δημιουργία παραρτήματος ΚΕΔΑΣΥ Θήρας, ο αντιδήμαρχος ανέφερε οτι ο Δήμος Θήρας δεσμεύεται να παραχωρήσει στέγη για το παράρτημα οποτεδήποτε αυτό του ζητηθεί. Οπότε αυτό που απαιτείται είναι να δημιουργήσει με ΦΕΚ το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας τις θέσεις των υπαλλήλων, κατεύθυνση στην οποία η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει να πιέζει, με σκοπό τη θετική έκβαση του αιτήματος.

Ως προς τους αύλειους χώρους και την πρόταση να μένουν τα γήπεδά τους ανοιχτά εκτός σχολικών ωρών για την άθλησή των παιδιών, ο αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του.

Σχετικά με την πρόταση της Ένωσης Γονέων για την από κοινού διοργάνωση διάφορων ψυχαγωγικών αλλά και ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ο κος Κατσίπης εμφανίστηκε θετικός και συμφώνησε ήδη στη συνδιοργάνωση καρναβαλιού για το έτος 2025, με χρηματοδότηση από το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Τέλος, αναφορικά με την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για την χρηματοδότησή της Ένωσης Γονέων, με σκοπό τη διοργάνωση διάφορων θεματικών ημερίδων για φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τους γονείς αλλά και τους μαθητές, αλλά και για τη δημιουργία ενός λογαριασμού ειδικού σκοπού του Δήμου Θήρας για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, ο κος Κατσίπης είπε ότι θα συζητήσει εκ νέου την πρόταση με τον Δήμαρχο και θα επανέλθει με απάντηση σε επόμενη συνάντηση.

“Ως Ένωση Γονέων Θήρας οφείλουμε να εκφράσουμε την πολύ θετική εντύπωση που μας έκανε η πολύ καλή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία του νησιού μας και οι γνώσεις που έχει σχετικά με τις δυνατότητες και τους σχεδιασμούς επίλυσής τους, ο κος Κατσίπης. Γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία διευθέτησης των χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τα σχολεία μας. Ευχόμαστε καλή πρόοδο στο έργο του, ενώ δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε τακτικά μαζί του, στηρίζοντας κι εμείς από πλευράς μας τις προσπάθειές του για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας”, καταλήγει η Ένωση Γονέων.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη