Με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Ελευθέριο Κρέτσο, συναντήθηκαν σήμερα (9/10), στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου της χώρας, στον τομέα των ψηφιακών παραγωγών, προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει. Ο ραγαία ανερχόμενος τομέας των διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών έχει ιδιαίτερα μεγάλα οφέλη για την οικονομία, μέσω της διεθνούς προβολής της χώρας, η οποία λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και σε βάθος χρόνου, ενώ τα αποτελέσματα για τις χώρες που ήδη έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον είναι εντυπωσιακά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Steve Bernstein, ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σχέδια δημιουργίας Σχολής Κινηματογράφου και στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών στη Σύρο, καθώς και για τα εμπόδια που υπάρχουν στο φορολογικό πλαίσιο της χώρας και δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αυτών.

Διαφήμιση

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στον πρόσφατο Νόμο 4487/2017, περί της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, που ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 8 Αυγούστου 2017.

Τόσο οι κύριοι Χατζημάρκος και Λεονταρίτης, όσο και ο κ. Bernstein, χαρακτήρισαν τον νέο νόμο ως ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα, έσπευσαν ωστόσο να τονίσουν ότι ο ανταγωνισμός από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, που διαθέτουν ειδικό θεσμικό πλαίσιο με πλήθος κινήτρων, είναι τέτοιος, που επιβάλλει την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, με την διαμόρφωση -πέραν του νομοθετικού- και ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Ελευθέριος Κρέτσος συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο άμεσο μέλλον, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις στα προβλήματα που σήμερα παρουσιάζονται και που θα επιτρέψουν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και η χώρα συνολικά.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email