18.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συναυλία κλασικής μουσικής το Σάββατο 24/9 στο ΔΑΠΠΟΣ

Share

Σε εξέλιξη είναι αυτή την εβδομάδα οι εκπαιδευτικές συναυλίες της δράσης “Η μουσική πάει σχολείο”, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του ΔΑΠΠΟΣ και του “Transcription Ensemble”, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλους των δημοτικών σχολείων να έρθουν σε επαφή με έργα κλασικής μουσικής. Το “Transcription Ensemble” αποτελείται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί).

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει επιλογές κλασικών έργων, καθοδήγηση/επεξήγηση από μουσικοπαιδαγωγό και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, προσφέροντας ποιοτικές εμπειρίες στα παιδιά που ήδη έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24/9, ώρα 20:30, με μία κεντρική συναυλία κλασικής μουσικής από το “Transcription Ensemble” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΔΑΠΠΟΣ. Θα ακουστούν έργα και αποσπάσματα από τους Ουγγρικούς Χορούς του Johannes Brahms και τις Εποχές του Antonio Vivaldi, αλλά και του Astor Piazzola σε μεταγραφή για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, το Τρίο “Dumky” του μεγάλου Τσέχου συνθέτη Antonin Dvorak κ.ά.

Νωρίτερα, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Νικολάου Ζαφρανά, με τίτλο “Τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη