Συνεργασία του Οινοποιείου Α. Καραμολέγκος με το Burgundy School of Wine & Spirits Business

Στο επίκεντρο της προσοχής και της μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών του MBA in Wine Business από το Burgundy School of Wine & Spirits Business μπήκε τους τελευταίους μήνες το ελληνικό κρασί, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Στον πρώτο και πιλοτικό κύκλο του προγράμματος The Greek Wineries Project συμμετείχαν τέσσερα ελληνικά οινοποιεία: το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Βογιατζή από το Βελβεντό Κοζάνης, το Κτήμα Σαμαρτζή από τη Θήβα και το Οινοποιείο Μεθυμναίος από τη Λέσβο.

“Η πολύμηνη συνεργασία με το Burgundy School of Wine & Spirits Business ολοκληρώθηκε με επιτυχία” αναφέρουν τα στελέχη του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος και συνεχίζουν: “Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών δασκάλων, καθηγητών πανεπιστήμιου και Masters of Wine, ολοκλήρωσαν έπειτα από αρκετούς μήνες αναλυτικής έρευνας, λεπτομερή κλαδική μελέτη για το ελληνικό κρασί. Στη συνέχεια σχεδίασαν και υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος και τη διεθνή στρατηγική μάρκετινγκ, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του οινοποιείου.”

Το τελικό αποτέλεσμα των ακαδημαϊκών μελετών παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7/6 στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, στην Αττική, όπου έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι των οινοποιείων και του Πανεπιστημίου, μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, δημοσιογράφοι και Masters of Wines.

Η στενή συνεργασία του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος με τα μέλη του πανεπιστημίου συνεχίστηκε και μετά από την επίσημη ολοκλήρωση του προγράμματος. Φοιτητές επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα του οινοποιείου, να γευτούν τα κρασιά του, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και στον αμπελώνα, αλλά και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο “Άρωμα Αυλής”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη