Συνεχίστηκε η πτώση στην αγορά αυτοκινήτου και τον Αύγουστο

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά του αυτοκινήτου και τον Αύγουστο, καταγράφοντας πτώση 28,6% με συνολικά 6.853 μονάδες. Το ίδιο πτωτικά κινήθηκε και η αγορά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- υγούστου (-39,1%) με 52.939 ταξινομήσεις έναντι 86.873 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Αίσθηση κάνει η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων που κατέλαβε το 2,1% των συνολικών πωλήσεων. Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη βρίσκονται στην πρώτη επιλογή των καταναλωτών έχοντας μερίδιο αγοράς 56,6%. Αντίθετα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα κατέλαβαν το 27,3% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα υβριδικά οχήματα απέσπασαν το 11,4%. Μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα οχήματα με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο καταλαμβάνοντας το 2% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα οχήματα με υγραέριο πήραν μόλις το 0,4%.

Η αγαπημένη κατηγορία των πολιτών αναδείχθηκε για άλλον έναν μήνα η Β κατηγορία καταγράφοντας το 50,4% των πωλήσεων και ακολούθησε η κατηγορία Α με 32,5% και η κατηγορία C με 31,8%.

Από την ανάλυση των στοιχείων που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) τα SUV της κατηγορίας Β είναι τα πλέον αγαπημένα των καταναλωτών, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση, αφού η κατηγορία έφτασε στο 18,5% του συνόλου.

Στην Ελλάδα πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών (37%) με συνολικά 510 ταξινομήσεις, ενώ αντίθετα τον Αύγουστο είχαμε αύξηση 150% στις πωλήσεις καινούριων λεωφορείων. Τέλος μείωση 9,3% σημείωσαν και οι πωλήσεις δικύκλων -παρά το γεγονός ότι διανύουμε καλοκαιρινούς μήνες- με συνολικά 2.892 ταξινομήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη