Ν. Ζώρζος: Συνεχίζεται η χρηματοδότηση του ΙΜΠΗΣ

Τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) και τη δημιουργία κέντρου τεκμηρίωσης της γεωλογικής ιστορίας της Σαντορίνης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις αρχές του νέου έτους, κατά την πρόσφατη εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ με θέμα “Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/11 στο Μπελλώνειο.

Συγκεκριμένα ο κος Ζώρζος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ με ένα μικρό ποσό σε ετήσια βάση, παρά με ένα μεγάλο ποσό άπαξ, ώστε να καλύπτονται τα βασικά έξοδα λειτουργίας του και να καλυφθούν σταδιακά οι ανάγκες του σε εξοπλισμό. Στόχος είναι επίσης η δημιουργία κέντρου τεκμηρίωσης της γεωλογικής ιστορίας του νησιού που θα φιλοξενηθεί σε κτήριο στην Έξω Γωνιά, και το ΙΜΠΗΣ θα βοηθήσει στο στήσιμό του.

Η εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Γνωριμία με το ηφαίστειο, τον συγκάτοικό μας στη Σαντορίνη”, με στόχο να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

– Η σημασία της διαχρονικής παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον
Κωνσταντίνος Παπαζάχος (Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ)

– Νέα αποτελέσματα για την ηφαιστειακή επικινδυνότητα του Κουλούμπο, μέσα από μία νέα διεπιστημονική προσέγγιση
Γεώργιος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΕΑΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)

Τις δύο ομιλίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη