Δήμος Θήρας: Συνεχίζονται οι ενημερώσεις για τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας

Με διευθυντές σχολείων, εκπροσώπους ξενοδόχων και επιχειρηματιών, αλλά και με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 13/2 οι ενημερωτικές συναντήσεις του Δήμου Θήρας με φορείς του νησιού για θέματα σχεδιασμού πολιτικής προστασίας. Παρόντες στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας Ιάκωβος Λιγνός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κατσίπης.

Ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας Ανθυπολοχαγός Νίκος Δαμίγος ανέλαβε την παρουσίαση του Σχεδίου Εκκένωσης Χωριών Νήσων Θήρας & Θηρασίας με την κωδική λέξη “ΘΗΡΑΣ”, το οποίο προβλέπει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας απειλής από καταστροφικό φυσικό φαινόμενο (εκδήλωση σεισμού ή ηφαιστειακής δραστηριότητας) που είναι σε εξέλιξη ή που πρόκειται να εξελιχθεί.

Μιλώντας στο Atlantea, ο Αντιδήμαρχος Ιάκωβος Λιγνός, που έχει στην αρμοδιότητά του τα θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, ανέφερε πως με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης στους τοπικούς φορείς, θα ξεκινήσουν ευρύτερες δράσεις ενημέρωσης στον πληθυσμό του νησιού, ώστε αν ποτέ παραστεί ανάγκη, να αποφευχθεί ο πανικός.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, θα δρομολογηθούν το προσεχές διάστημα ενημερώσεις και ασκήσεις στους μαθητές. Θα γίνουν επίσης τοπικές ενημερώσεις ανά κοινότητα, ενώ θα κυκλοφορήσουν και ενημερωτικά βίντεο. Ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις ευρείας κλίμακας που θα γίνουν σε διάφορα σημεία του νησιού στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι έχει επίσης συγκροτηθεί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Θήρας, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, της Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη