Σαντορίνη: Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μετά την ολιγόμηνη χειμερινή διακοπή, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΑΠΠΟΣ, που βρίσκεται στον Βουρβούλο, ξεκίνησε και πάλι να δέχεται επισκέψεις μικρών μαθητών. Οι μαθητές που βρέθηκαν στον χώρο στις 29/3, παρακολούθησαν το μάθημα και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία των σημάτων κυκλοφορίας, τον σωστό τρόπο οδικής συμπεριφοράς, αλλά και να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη, οδηγώντας τα εκπαιδευτικά οχήματα του Οργανισμού.

“Για τον ΔΑΠΠΟΣ η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του, επιχειρώντας την άμεση συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, ξεκινώντας από την εκπαίδευση των παιδιών και την ευαισθητοποίηση τους όσον αφορά στην υπευθυνότητα όταν βρίσκονται στο δρόμο είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες σε αυτοκίνητα και ΜΜΜ”, σημειώνει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, οπότε ξεκίνησαν οι οργανωμένες επισκέψεις στο ανακαινισμένο Πάρκο, μέχρι τον Δεκέμβριο, περισσότεροι από 380 μαθητές σχολείων της Σαντορίνης το επισκέφτηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα επισκέψεων μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να επικοινωνούν με τον ΔΑΠΠΟΣ στο τηλέφωνο 2286024828 ή στο e-mail dappossantorini@gmail.com.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη