Συνεχίζουν ψηλά και το φθινόπωρο οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου

Αυξημένος κατά 14% σε σχέση με το 2019 έκλεισε ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας στα τέσσερα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece στο Νότιο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 850.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις μέσω περίπου 6.000 πτήσεων. Από αυτές, οι μισές είχαν προορισμό τη Ρόδο (περί τις 410.000) και 205.000 την Κω, ενώ στην Σαντορίνη προσγειώθηκαν 130.000 επιβάτες και στη Μύκονο 86.500.

Περισσότεροι από 5,4 εκατ. οι φετινοί επισκέπτες από το εξωτερικό στο Νότιο Αιγαίο
Ο συνολικός απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα πέντε αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις περιλαμβάνει 4,8 εκατ. επιβάτες μέσω 31.000 και πλέον πτήσεων. Αν σε αυτούς τους αριθμούς προστεθούν και οι επιβάτες από το εξωτερικό που φθάνουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος”, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για το διάστημα μέχρι 31/8, οι διεθνείς επισκέπτες έσπασαν ήδη το φράγμα των 5,4 εκατ, ενώ υπολείπεται ένας τουλάχιστον ακόμα μήνας πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται επίσης ότι στα 5,4 εκατ. επισκεπτών δεν συνυπολογίζονται οι επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι οι συχνότεροι επιβάτες των απευθείας πτήσεων στα νησιά
Βρετανοί και Γερμανοί αναδεικνύονται από την έναρξη της τουριστικής περιόδου έως τις 30/9 οι δύο κορυφαίες αγορές για τη Ρόδο και την Κω, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από Μ. Βρετανία και Ιταλία.

Αναλυτικά, οι πέντε κορυφαίες αγορές ανά νησί έως 30/9 έχουν ως εξής:

Ρόδος: Μ. Βρετανία 23%, Γερμανία 20%, Πολωνία 7%, Γαλλία-Ισραήλ-Σουηδία 5%, Ιταλία 4%

Κως: Γερμανία 31%, Μ. Βρετανία 25%, Ολλανδία 9%, Πολωνία 7%, Ιταλία-Βέλγιο 4%

Μύκονος: Ιταλία 29%, Μ. Βρετανία 19%, Γαλλία 16%, Γερμανία 8%, Ελβετία 6%

Σαντορίνη: Μ. Βρετανία 25%, Ιταλία 24%, Γαλλία 15%, Γερμανία 8%, Πολωνία 4%

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη