Σαντορίνη: Σύσκεψη για την επιδημιολογική πορεία της Covid-19 στο νησί

Ευρεία σύσκεψη των φορέων της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/7, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Έπαρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα. Θέμα της σύσκεψης ήταν η επιδημιολογική πορεία της νόσου Covid-19 στην Σαντορίνη, αλλά και η συστράτευση όλων για την καλύτερη αντιμετώπισή της στο μέλλον.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος: ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, η Αντιδήμαρχος Υγείας Σοφία Κίτσου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Μαντούσης, η Λιμενάρχης Θήρας Ντίνα Κορακά, ο Διοικητής του ΓΝ Θήρας Βασίλης Μαλαματένιος, οι ιατροί Δημήτρης Μπάνος, Τέλης Μάστακας και Βασίλης Νομικός, η Διευθύντρια του Κεντρικού Πολυιατρείου  Σαντορίνης Λίνα Παπαγιαννοπούλου, ο φαρμακοποιός Θανάσης Μέντας, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων “Ατλαντίς” Λευτέρης Αναπλιώτης, ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Δημήτρης Λυγνός, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήρας Μανώλης Σιγάλας, το μέλος του Συλλόγου Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας Μίνα Σκοπελίτου και ο συνεργάτης του Επάρχου Σταύρος Ρούσσος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις των συμμετεχόντων και αποφασίστηκε η συνεργασία όλων να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμαρχος Θήρας αλλά και ο ίδιος τόνισαν πως “οι λόγοι που επηρεάζουν τα νούμερα των θετικών κρουσμάτων είναι η πληρότητα σε επισκέπτες (είναι σαν να είμαστε μια πόλη των 100.000 κατοίκων), το ότι τα περιστατικά αφορούν όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας και το ότι είμαστε πύλη εξόδου από την χώρα, που σημαίνει ότι, όσοι έρχονται από τα γύρω νησιά για να ταξιδέψουν για το εξωτερικό κάνουν τα τεστ στη Σαντορίνη”.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τον καλύτερο τρόπο.

“Ενώνουμε δυνάμεις σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο και προτρέπουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν το συντομότερο, ώστε η Σαντορίνη να παραμείνει ασφαλής προορισμός με ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας” καταλήγει ο κος Δαρζέντας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη