Τα κρασιά του Αιγαίου την Κυριακή 21/10 στην Αθήνα

Οι Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου παρουσιάζουν στο κοινό της Αθήνας κρασιά από τα νησιά του Αιγαίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου.

Οινόφιλοι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα οινικό ταξίδι σε 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο), δοκιμάζοντας μεταξύ άλλων κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας.

Οι λευκοί οίνοι υπερτερούν μεν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών, αλλά τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή ερυθρών οίνων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης, η ευρύτερη αυτή νησιωτική περιοχή φημίζεται για τα γλυκά κρασιά της, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας κλάσης, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Τα 30 οινοποιεία που θα δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση είναι τα ακόλουθα (με έντονα γράμματα σημειώνονται αυτά από Σαντορίνη):

Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Boutari Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Οινοποιία Τσαντίρη, Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοφόρος Λέσβου, SantoWines, Vassaltis Vineyards.

Τη γευστική δοκιμή των κρασιών του Αιγαίου θα πλαισιώσουν δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις: η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, για τα οποία τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται. Η δεύτερη είναι μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “κρασί και ψάρι”, όπου θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για “αρμονία στη γεύση” μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ του καθενός και πώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Vinetum, με τη συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου.

Ώρες λειτουργίας: 12:00-14:00 για επαγγελματίες, 14:00-20:00 για οινόφιλους

Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη