Τα κρασιά του Φοίβου Παπαστρατή παρουσιάστηκαν στη Σαντορίνη

Μια ιδιαίτερη οινική εκδήλωση φιλοξενήθηκε χθες, 23 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Ηλιότοπος, στο Ημεροβίγλι. Ο Φοίβος Παπαστρατής, ο νεότερος πρώτης γενιάς οινοποιός της χώρας μας, παρουσίασε τα κρασιά του στη Σαντορίνη, το νησί που γνώρισε από τα παιδικά του χρόνια και αγάπησε όπως και τα κρασιά του.

Μαζί με τους συνεργάτες του, τον οινολόγο και παιδικό του φίλο Σπύρο Ζουμπούλη και την Μαρία Μιχαηλίδη, υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων, άνοιξαν τις φιάλες τους στο αίθριο του ξενοδοχείου.

Οι προσκεκλημένοι, αυστηρά στελέχη του χώρου της εστίασης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έξι ετικέτες:

  • F Assyrtiko – Muscat, την κυρία ετικέτα του οινοποιείου, ένα ευχάριστο, δροσερό, νεανικό κρασί.
  • Παραλία (Μοσχάτο – Ασύρτικο)
  • Πυροτεχνήματα (Cabernet Sauvignon – Merlot), δυο single vineyard κρασιά ήπιας οινοποίησης.
  • και τρία κρασιά από τη σειρά ΟΝΕOFF (Santorini 2020 σε συνεργασία με το Οινοποιείο Anhydrous, Vostilidi/Kefalonia 2021 σε συνεργασία με το Οινοποιείο Χαριτάτου και το Xinomavro/Goumenisa 2022 σε συνεργασία με το Οινοποιείο Χατζηβαρύτη). Η σειρά ONE OFF είναι περιορισμένης παραγωγής και ταξιδεύει σε κάθε τρύγο σε άλλο οινοποιείο της Ελλάδας για μια και μοναδική φορά, για αυστηρά 1000 φιάλες.

Οι εντυπώσεις των προσκεκλημένων που δοκίμασαν τα κρασιά ήταν ιδιαίτερα θετικές και η παρουσίαση εξελίχθηκε σε μια μικρή γιορτή, έτσι όπως τα καλά κρασιά και οι καλοί παραγωγοί ξέρουν να προκαλούν!

 

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη