EMA: Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων

Την Πέμπτη η ανακοίνωση της νέας γνωμάτευσης του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων, δήλωσε σήμερα η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, που οργανώθηκε αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Επισήμανε επίσης ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

“Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν”, είπε και πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα ειδικών σε θέματα θρομβώσεων για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.

“Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών”, δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ έχουν τεθεί 37 περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μεταξύ 17.000.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη