“Τα πράσινα μολύβια” του Γυμνασίου Θήρας

Μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Θήρας συμμετείχαν κατά την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο “Διερευνώ και προβάλλω τον τόπο μου – Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά”, υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου Κώστα Θεοδωρόπουλου και Βασίλη Χατζηδούκα. Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχαν παρουσιαστεί στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Εκτός της παρουσίασης, στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός εντύπου, στις σελίδες του οποίου θα αποτυπώνονταν οι εμπειρίες, οι ανησυχίες, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί τους. Η έντυπη αυτή έκδοση είναι εδώ και λίγες ημέρες είναι πραγματικότητα και οι μαθητές -με μεγάλη ικανοποίηση- την κρατάνε στα χέρια τους! Ο τίτλος της είναι “Τα πράσινα μολύβια” και μέσα στις 42 σελίδες της φιλοξενούνται 22 άρθρα γύρω από τη θεματική του προγράμματος.

Η δημιουργία του εντύπου έγινε από τους μαθητές, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Περιστέρας Μπαμπλούδη, ενώ την εκτύπωση σε 500 αντίτυπα χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη