Σαντορίνη: Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια της χρονιάς

Με 13 κρουαζιερόπλοια μέσα στον Μάρτιο ξεκινά η φετινή σεζόν κρουαζιέρας στη Σαντορίνη. Η πρώτη άφιξη αναμένεται το πρωί της Παρασκευής 15/3 από το Celestyal Journey, ένα πλοίο που θα προσεγγίζει το νησί σε εβδομαδιαία βάση μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η εικόνα του φετινού Μαρτίου είναι ανάλογη της περσινής, καθώς τον Μάρτιο του 2023 η πρώτη από τις 12 προγραμματισμένες αφίξεις πραγματοποιήθηκε στις 16/3.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας, το 2023 η Σαντορίνη υποδέχτηκε 800 κρουαζιερόπλοια, τα περισσότερα από κάθε άλλο ελληνικό λιμάνι, σημειώνοντας αύξηση 16,6% σε σχέση με το 2022 (686 αφίξεις).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τη φετινή χρονιά οι αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 800. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό, καθώς το σύστημα για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας (berth allocation system) είχε εγκαταλειφθεί το προηγούμενο διάστημα όταν γινόταν ο προγραμματισμός για τις κρουαζιέρες του 2024, συνολικά 63 μέρες μέσα στην φετινή σεζόν αναμένονται δύσκολες, με αυξημένη κίνηση κρουαζιέρας και τον αριθμό των επισκεπτών που θα αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια να ξεπερνά το ημερήσιο όριο των 8.000 ατόμων.

Σταδιακά, οι προγραμματισμένες για το 2024 αφίξεις θα συμπληρώνονται στο σχετικό ημερολόγιο που και φέτος θα συντηρεί το Atlantea.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη