Τα προβλήματα από την ανάρτηση δασικών χαρτών των Κυκλάδων στο επίκεντρο συνάντησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και αντιπροσωπείας φορέων των Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις Κυκλάδες, και όχι μόνο, σχετικά με τον χαρακτηρισμό δασών, δασικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, την σύνταξη και την μεταγραφή συμβολαίων.

Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα και εκτιμήθηκε ότι μπορούν να εξευρεθούν οι προσιδιάζουσες λύσεις προς όφελος τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, οι επαφές και ο διάλογος συνεχίζονται, ώστε να προκύψει το συντομότερο δυνατό ικανοποιητική λύση.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός. Εκ μέρους του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων συμμετείχαν ο Γεώργιος Ευριπιώτης (Πρόεδρος), η Άρια Χαραλαμπίδη (Αντιπρόεδρος) και ο Μηνάς Μπουγιούρης (Μέλος), καθώς και ο Γιάννης Σταματούκος ως εκπρόσωπος των Δασολόγων Μελετητών Ν. Κυκλάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here