Τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία του Covid-19

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα περιλαμβάνονται στη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Covid-19 που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, δύο κρούσματα είναι εισαγόμενα από πρόσφατο ταξίδι στην Αλβανία, τρία εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα στην Αττική, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, δύο στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και ένα είναι χωρίς στοιχεία επικοινωνίας και κατοικίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.376, εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες. Τα 754 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1880 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με άλλο γνωστό κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι επίσης 10 (3 γυναίκες και 7 άνδρες) και έχουν διάμεση ηλικία τα 60 έτη. To 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αντίθετα, 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για ένα ακόμα 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενούς με Covid-19, επομένως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας παραμένει 191 (61 γυναίκες και 130 άνδρες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 305.137 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.447 (1.8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη