Σχεδόν 64.000 τουρίστες έφτασαν κατά τον μήνα Μάιο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κω και της Ρόδου υποδέχτηκαν συνολικά περισσότερα από 520 αεροπλάνα από ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις, εξασφαλίζοντας συνεχή ροή στην τουριστική κίνηση των πρώτων ημερών της φετινής τουριστικής περιόδου, από τα μέσα Μαΐου και μετά.

Συγκεκριμένα, η Ρόδος τα τρία Σάββατα του Μαΐου στις 15, 22 και 29 του μηνός, υποδέχθηκε 2.326, 3.727 και 3.980 επισκέπτες αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την σταδιακά ανοδική τάση της επιβατικής κίνησης, η οποία παρατηρείται και στα τέσσερα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. Ενδεικτικά, αναφέρεται ακόμα η Κως, όπου οι αντίστοιχες αφίξεις κατά τις τρεις παραπάνω ημερομηνίες κινήθηκαν από τους 1.704 στους 3.298 και στους 3.720 επιβάτες για το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου.

Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, ο Μάιος έκλεισε ως εξής, εξασφαλίζοντας ένα καλό “ζέσταμα” για τους προορισμούς:

  • ΡΟΔΟΣ 30.348 αφίξεις με 241 πτήσεις
  • ΚΩΣ 15.918 αφίξεις με 121 πτήσεις
  • ΜΥΚΟΝΟΣ 6.639 αφίξεις με 68 πτήσεις
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 10.856 αφίξεις με 97 πτήσεις

Σημειώνεται πως στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here