ΓΕΩΘΗΡΑ: Νέες τιμές εισόδου στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Την αναθεώρηση της τιμολογιακής της πολιτικής για το 2021 αποφάσισε η ΓΕΩΘΗΡΑ, σε ό,τι αφορά το Γεωλογικό/Ηφαιστειακό Πάρκο της Νέας Καμένης. Μετά την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας για την καταμέτρηση των επισκεπτών που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό, η ΓΕΩΘΗΡΑ χαρακτηρίζει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου αναγκαία, ώστε η επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη και να συνεχίσει να προσφέρει τις ενδεδειγμένες παροχές ασφαλείας που απαιτούνται για την ανάδειξη και αναβάθμιση του Ηφαιστειακού/Γεωλογικού Πάρκου.

Σημειώνουμε ότι η ΓΕΩΘΗΡΑ είχε αποφασίσει και τον Φεβρουάριο του 2020, προ πανδημίας, την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής, κάτι που όμως τελικά δεν εφαρμόστηκε κατά την περσινή τουριστική περίοδο.

Με βάση τα νέα δεδομένα, το αντίτιμο εισόδου στο Ηφαιστειακό/Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας), διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

– Γενική είσοδος (μέχρι σήμερα στα 2,5 ευρώ): 5 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης, 4 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΓΕΩΘΗΡΑ, μια δυνατότητα που θα ενεργοποιηθεί προσεχώς.

Η τιμή χονδρικής, που θα πωλείται στα τουριστικά γραφεία, καθορίζεται στα 3,75 ευρώ. Η έκπτωση αυτή κατά 25% θα πραγματοποιείται με την έκδοση τιμολογίου στο τουριστικό γραφείο εφόσον αυτό προμηθευτεί κατ’ ελάχιστο 500 εισιτήρια. Επίσης, για τη διευκόλυνση των τουριστικών γραφείων για την πρώτη αγορά εισιτηρίων κάθε έτους (κατ’ ελάχιστο 500 εισιτήρια), δίνεται η δυνατότητα να αγοραστεί το σύνολο των εισιτηρίων που επιθυμούν (για την πρώτη αγορά) καταβάλλοντας το 25% της αξίας των εισιτηρίων και το υπόλοιπο 75% με εξασφαλισμένη πίστωση 4 μηνών και τελική εξόφληση έως το τέλος Οκτωβρίου 2021.

– Μειωμένο εισιτήριο στο 50% της μέγιστης τιμής δικαιούνται: άτομα άνω των 65 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, φοιτητές με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, άνεργοι-άποροι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, παιδιά 5-18 ετών.

– Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: οι μόνιμοι κάτοικοι Θήρας -Θηρασίας, τα άτομα με αναπηρία άνω του 50% με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, τα παιδιά έως 5 ετών, οι εκτελούντες εντεταλμένη από τη ΓΕΩΘΗΡΑ εργασία στον χώρο του Ηφαιστείου, οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με την επίδειξη αυτού, οι υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία με επίδειξη δελτίου ταυτότητας οπλίτη σε ισχύ, οι ξεναγοί με επίδειξη της ξεναγικής τους ταυτότητας σε ισχύ η οποία έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι ερευνητές-επιστήμονες- ερευνητικές ομάδες στους οποίους έχει προηγηθεί χορήγηση αδείας από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, με σκοπό τη φωτογράφιση, τη μελέτη, τη σχεδίαση ή τη δημοσίευση υλικού σχετικού με την Ν. Καμένη.

Επιπλέον, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΩΘΗΡΑ, για τα αιτήματα κινηματογράφησης στη Νέα Καμένη θα ισχύουν πλέον τα εξής:

– Η τιμή για την παροχή άδειας εισόδου θα ξεκινάει από 500 € και άνω και θα αποφασίζεται κατά περίπτωση από τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τους εκάστοτε: Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΩΘΗΡΑ. Το αντίτιμο που θα καταβάλλεται θα αφορά καθαρά στην είσοδο του συνεργείου κινηματογράφησης με σκοπό τη λήψη κινηματογραφικού υλικού από την Νέα Καμένη.

– Ελεύθερη είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε συνεργεία που σκοπό θα έχουν τη λήψη κινηματογραφικού υλικού για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Η άδεια θα παραχωρείται από την ΓΕΩΘΗΡΑ κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η ΓΕΩΘΗΡΑ, αυτό ορίζεται κατ’ ελάχιστον στα 50 ευρώ. Μειωμένο αντίτιμο παρακολούθησης κατά 50% θα καταβάλλεται από τους ξεναγούς με επίδειξη της ξεναγικής τους ταυτότητας σε ισχύ.

Σχετικά με την εφαρμογή ψηφιακού ξεναγού, η πρόσβαση σε αυτήν θα δίνεται δωρεάν σε όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήριο εισόδου στο Ηφαιστειακό/Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης και θα ισχύει για μία μοναδική χρήση. Για όσους αγοράσουν την εφαρμογή χωρίς να έχουν προμηθευτεί εισιτήριο εισόδου, ορίζεται κόστος πώλησης της εφαρμογής το ποσό των 4 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

Αντιδράσεις από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Όρμου Φηρών
Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Όρμου Φηρών Θήρας “Παλιό Λιμάνι” κάνει λόγω για αδιανόητη αύξηση του εισιτηρίου και ζητά από τη ΓΕΩΘΗΡΑ να επανεξετάσει το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής. Δείτε εδώ τη σχετική επιστολή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη