Ταξίδι στον κόσμο του σαντορινιού κρασιού για 19 Masters of Wine από το εξωτερικό

Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Χρυσού

Στη Σαντορίνη βρέθηκαν, από την Πέμπτη 3/10 μέχρι και το Σάββατο 5/10, 19 μέλη του Ινστιτούτου των Masters of Wine, στο πλαίσιο του επταήμερου ταξιδιού τους στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του οργανισμού Enterprise Greece. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι ήρθαν από διάφορες χώρες του κόσμου και επισκέφτηκαν τη Σαντορίνη, ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους που ξεκίνησε από την Αθήνα και συνεχίστηκε στην Κρήτη. Σκοπός του ταξιδιού ήταν μέσα από ειδικές εκδηλώσεις γευστικών δοκιμών, να γευτούν κρασιά και να επισκεφτούν αμπελώνες και οινοποιεία.

Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το 2013. Στη φετινή διοργάνωση, την Enterprise Greece υποστήριξαν οι δύο Έλληνες Masters of Wine, ο κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο κος Γιάννης Καρακάσης.

Grand tasting στο οινοποιείο της SantoWines, όπου 16 οινοποιεία της Σαντορίνης παρουσίασαν από δύο ετικέτες τους – Πηγή φωτογραφίας: Facebook Page SantoWines
Ένα από τα πιάτα που γεύτηκαν οι Masters of Wine στο εστιατόριο Σελήνη, συνοδεία κρασιών Σαντορίνης – Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Χρυσού

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine είναι ένας θεσμός παγκοσμίου κύρους, με 390 μέλη σε 30 χώρες, τα οποία, κατέχουν τον τίτλο αυτό, έπειτα από υψηλού επιπέδου διαδικασία πιστοποίησης, και είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομερώς τον παγκόσμιο αμπελώνα και τα κρασιά του. Πρόκειται για τους σημαντικότερους εκπροσώπους στον χώρο του κρασιού και συγχρόνως ισχυρές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, του εμπορίου και της παραγωγής οίνων. Ο καθένας τους αναγνωρίζεται ως αυθεντία τόσο στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται όσο και διεθνώς – και η γνώμη του ασκεί ισχυρή επιρροή τόσο στο εμπορικό όσο στο καταναλωτικό κοινό.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη