Θάλαμος αρνητικής πίεσης από την Περιφέρεια στην έδρα του ΕΚΑΒ στη Σύρο

Για την ασφαλή αεροδιακομιδή περιστατικών Covid-19 από τα νησιά των Κυκλάδων

Παραδόθηκε σήμερα επισήμως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ο ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης (κάψουλα) που αγόρασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να χρησιμοποιείται από το ΕΚΑΒ που εδρεύει στο νησί, για αεροδιακομιδές ασθενών Covid-19 και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

Θυμίζουμε ότι ένας ανάλογος θάλαμος αρνητικής πίεσης έχει ήδη παραδοθεί από τον Ιούνιο στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Την παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Διοικητή της υγειονομικής μονάδος κου Μιχαήλ Ζουλουφού, του Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου κου Άρη Μικρογεωργίου, της Διευθύντριας Αναισθησιολογικού Τμήματος κας Χριστίνας Σοϊλεμεζίδου και εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: “Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η υγειονομική κρίση, απαντήσαμε με πρωτοβουλίες και πράξεις. Διαπιστώνοντας ελλείψεις που υπήρχαν στις δομές υγείας των νησιών, προβήκαμε σε αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό παραδώσαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα νησιά των Κυκλάδων, μια υπερσύγχρονη κάψουλα αερομεταφοράς ασθενών και συνεχίζουμε την προμήθεια αναλώσιμων υλικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά αδιάβροχες στολές κ.λ.π), θωρακίζοντας τις δομές υγείας των νησιών μας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη