Δύο κάψουλες για αερομεταφορές ασθενών από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο ΕΚΑΒ

Δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες) παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου στο ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Πρόκειται για μια δωρεά που είχε δρομολογήσει η Περιφέρεια στα τέλη Μαρτίου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση ασφαλών αεροδιακομιδών των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί στην έδρα της Περιφέρειας συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού.

Όπως έκανε γνωστό ο κος Κικίλιας, που ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό, από τη Δευτέρα θα υπάρχει στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεγάλος μοριακός αναλυτής, με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό.

“Μέσα σε αυτή την κρίση τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. Εκμεταλλευτήκαμε την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο. Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: “Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε. […] Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση συνεργασίας.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη