Σαντορίνη: Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Αθηνιού

Διαρροή ποσότητας καυσίμων (κηροζίνης) προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 27/9 εντός του χώρου στάθμευσης Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου, όταν κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο λιμάνι του Αθηνιού, φορτηγό όχημα προσέκρουσε στο προστατευτικό πέδιλο του καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος στο κέλυφος της δεξαμενής του οχήματος.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, το οποίο είχε καταπλεύσει το Ηράκλειο, τοποθέτησαν άμεσα απορροφητικά υλικά εξοπλισμού αντιρρύπανσης, ενώ ο οδηγός του φορτηγού προχώρησε σε μετάγγιση των καυσίμων από το διαμέρισμα του βυτίου που είχε προκληθεί ζημιά σε έτερα στεγανά διαμερίσματα του ίδιου βυτίου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Θήρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ περιμετρικά του καταπέλτη του πλοίου τοποθετήθηκαν απορροφητικό φράγμα και ρολό.

Φωτογραφία: Λιμενικό Ταμείο Θήρας – Instagram

Από το περιπολικό σκάφος εντοπίστηκε αυτοδιαλυόμενη κηλίδα ιριδίζουσας μορφής, έκτασης 100 τ.μ. περίπου, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη χρήση απορροφητικών υλικών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του χώρου στάθμευσης του εν λόγω πλοίου συνεχίστηκε η εκφόρτωση των οχημάτων του, ενώ το φορτηγό όχημα απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο του λιμανιού.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος οδηγός του οχήματος για παράβαση του Π.Δ. 55/1998 (πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης), ενώ το πλοίο απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη