The House Project: Διαγωνισμός σχεδιασμού και μελέτης κατοικίας για φοιτητές του ΕΜΠ

Η κατασκευαστική εταιρία Veronis Jakobsen Development & Construction και ο φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός BEST Athens του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν για πρώτη φορά τον διαγωνισμό The House Project, για φοιτητές του ΕΜΠ που αφορά σε σχεδιασμό συγκροτήματος 5 θερινών κατοικιών στη Νάξο.

Στις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τελική αξιολόγηση των έργων και θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες ιδέες. Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα στον πολιτιστικό χώρο των Ουρσουλίνων στη Χώρα της Νάξου, στις 19:30

Στο χώρο θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της εταιρίας Veronis Jakobsen και του φοιτητικού οργανισμού BEST Athens καθώς και οι 20 διαγωνιζόμενες ομάδες. Μετά την απονομή των βραβείων, τα έργα των διαγωνιζομένων θα εκτίθενται με την μορφή poster και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει μαζί με τους φοιτητές.

H υλοποίηση του διαγωνισμού ξεκίνησε τον Φεβρουάριο,οπότε και κλήθηκαν οι φοιτητές του ΕΜΠ να δηλώσουν συμμετοχή με την κατάθεση βιογραφικών. Ύστερα από μία διαδικασία συνεντεύξεων και αξιολόγησης των αιτούντων, δημιουργήθηκαν 20 τριμελείς ομάδες. Στην συνέχεια οι ομάδες επισκέφτηκαν το νησί της Νάξου και το δοσμένο υπό κατασκευή οικόπεδο καθώς επίσης γνώρισαν και το αρχιτεκτονικό ύφος της εταιρίας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ηταν ο σχεδιασμός ενός συγκροτήματος 5 θερινών κατοικιών στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο . Ο σχεδιασμός περιελάμβανε την αρχιτεκτονική διάταξη των κατοικιών, την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, καθώς και του εξωτερικού περιβάλλοντος, αξιοποιώντας πλήρως την οικοπεδική επιφάνεια.

Οι νικητές του πρώτου βραβείου θα έχουν την ευκαιρία να δούν τα σχέδια τους να υλοποιούνται καθώς και να συμμετέχουν στην κατασκευή του έργου ως επιβλέποντες μηχανικοί. Επιπλέον στο βραβείο τους περιλαμβάνεται η παροχή υψηλής τεχνολογίας υπολογιστών. Για τη δεύτερη και την τρίτη ομάδα θα καλυφθούν τα έξοδα παρακολούθησης σεμιναρίων και εκμάθησης λογισμικού τεχνικών δεξιοτήτων της επιλογής τους.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη