Με δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ο φετινός κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα”.

Οι προσκεκλημένες εισηγήτριες, καταξιωμένες στον χώρο τους επιστήμονες, θα μιλήσουν για θέματα ανάπτυξης και ψυχικής υγείας των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα:

– Προακαδημαϊκές δεξιότητες στη νηπιακή ηλικία: η ανίχνευση και η σημασία τους
Από την κα Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, Παιδίατρο-Αναπτυξιακή Παιδίατρο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι ακαδημαϊκές δεξιότητες αξιολογούνται με σχετική ακρίβεια μετά την ηλικία των τεσσάρων ετών, αλλά τα πρώιμα στοιχεία τους στην αναπτυξιακή τροχιά καθενός παιδιού ξεχωριστά, αναδύονται πολύ νωρίτερα, είναι αναγνωρίσιμα και μπορούν να καλλιεργηθούν. Από την άλλη, η μη έγκαιρη ανάδυση αυτών μπορεί να προοιωνίζεται δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.

– Παιδικό Άγχος-Φοβία. Διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων
Από την κα Μαρία Μάζη, Ψυχολόγο-Ειδική Παιδαγωγό Μ.Α.

Τα παιδιά αποτελούν έναν πληθυσμό υψηλού κινδύνου για συναισθηματικές διαταραχές και προβλημάτων συμπεριφοράς. Η παιδική ηλικία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθιστούν δύσκολη τη διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία. Το άγχος, ο φόβος, ο θυμός, η ματαίωση συνήθως εκφράζονται γενικά και απροσδιόριστα. Πότε είναι αναμενόμενα και πότε χρήζουν ειδικής παρέμβασης; Τι τα προκαλούν και πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε;

Τρίτη 16 Απριλίου | Ώρα 18:00 | Αίθουσα Χριστιανικής Εστίας, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here