Θετικά συμπεράσματα από το φετινό πρόγραμμα Erasmus+ του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Θήρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θήρας, η κινητικότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Δράση με κωδικό KA1+ 2019-1-EL01-KA102-062397 και τίτλο “Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βελτίωση δεξιοτήτων μαθητών Εσπερινής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης”.

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία με τον φορέα υποδοχής “Asociacion FOCUS on EUROPE” σε επιχειρήσεις από τις 22/2/2020 έως  9/3/2020.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18 μαθητές με 6 συνοδούς καθηγητές και στόχος της κινητικότητας ήταν η απόκτηση σημαντικής γνώσης, εργασιακής εμπειρίας μέσω καθημερινής πρακτικής εμπειρίας, καθώς και να ενδυναμωθούν οι συμμετέχοντες πάνω σε επιχειρηματικές δραστηριότητες κι εμπειρίες σε σύγχρονους ευρωπαϊκούς χώρους εργασίας πάνω στο επάγγελμα τους, που θα τους παρακινήσουν να μην εγκαταλείψουν την εκπαίδευση ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτισμικές επισκέψεις για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικότητας, προωθώντας τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προγραμμάτων Erasmus+.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θήρας με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ τόσο προς τους συμμετέχοντες μαθητές τόσο και προς το σχολείο. Όπως επισημαίνει, η πρακτική άσκηση των μαθητών σε σύγχρονους ευρωπαϊκούς χώρους, η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, η δυνατότητες ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών μας και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται τόσο σε επίπεδο μαθητών όσο και σε επίπεδο σχολείου αποτελούν τους άξονες που χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα στο όραμα που είχε θέσει: “ενός ανοιχτού ευρωπαϊκού συνεργατικού σχολείου που προσπαθεί να δώσει επιπλέον ευκαιρίες και να ενισχύσει τους μαθητές του με υψηλές παροχές επαγγελματικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα και η ετοιμότητά τους να διαχειριστούν τα θέματα της σταδιοδρομίας τους σε όλες τις φάσεις των μεταβάσεων της ζωής τους”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη