Νέο βιβλίο: ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙΙ – Αρχαιολογική έρευνα και ιστορία του τοπίου μιας νησιωτικής κοινωνίας

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Εκδοτικό Οίκο “Τα Πράγματα” το νέο βιβλίο “ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙΙ Αρχαιολογική έρευνα και ιστορία του τοπίου μιας νησιωτικής κοινωνίας”, με την επιμέλεια του Κώστα Σμπόνια και της Ίριδας Τζαχίλη.

Ο Κώστας Σμπόνιας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτισμών του Αιγαίου του Τμήματος Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Ίριδα Τζαχίλη είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο τόμος εστιάζει στη γεωλογική, αρχαιολογική και ιστορική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Θηρασία με στόχο την κατανόηση της ιστορίας του τοπίου στη μακρά διάρκεια, από την προϊστορία ως τον 21ο αιώνα. Η έρευνα συνδυάζει μεθόδους της αρχαιολογικής έρευνας επιφανείας, της γεωλογικής και γεωφυσικής μελέτης και της ανασκαφής, ενώ η διερεύνηση των διαθέσιμων ιστορικών πηγών και η αρχειακή έρευνα, όπως και η εθνογραφική και τοπωνυμική έρευνα, συμπληρώνουν το ευρύ φάσμα πηγών, δεδομένων και οπτικών.

Το Atlantea eShop φέρνει κοντά σας το Θηρασία ΙΙΙ και τις προηγούμενες εκδόσεις, Θηρασία Ι και Therassia II, και όπως πάντα παραδίδει στη Σαντορίνη δωρεάν και σε όλη την Ελλάδα με απόλυτη ασφάλεια, με κόστος 3,47 ευρώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη