20.2 C
Santorini
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1/6

Share

Την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου και στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε σήμερα (18/5) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ), όπως δε θα είναι υποχρεωτικές στα εμπορικά καταστήματα. Η χρήση μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική ούτε για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές) και στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής θα εισηγηθούν σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, όπως είπε ο υπουργός, σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το σχετικό διοικητικό πρόστιμο. Παραμένει η προτροπή και σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, ειδικά από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη